Bokhörnan

Kenneth tar oss från A till Ö genom SverigeKenneth tar oss från A till Ö genom Sverige.

Kenneth som tar oss från A till Ö genom Sverige. Han gör en resa genom vårt avlånga land i en röd amazon. Han börjar nere i Blekinge hos min älskade     dotter Annie. Hon får dock inte följa med på resan, till hennes stora förtret. För när vi landar på Liseberg för att åka karuseller blir hon lite sur att inte hon får vara med och åka. Men den resan får vi väl göra i verkligheten istället. =)

Vi börjar alltså i Blekinge. Tar oss upp till treriksröset. Vänder där och åker tillbaka till Blekinge och Annie. Vi har under resans gång bland annat hunnit hälsa på kungen och fått tant Hulda med oss på vägen. Och mycket annat!

Boken är en lärorik sak som lär ut alfabetet. Den går på rim och ger oss också kunskaper i geografi. Boken är nu på väg ut i skolor och förskolor där de vill ha den som läromedel. Någon direkt ålder kan man inte sätta på den då alla från två år och uppåt gillar den.

Den innehåller text på rim, fina bilder med mycket färg, mycket pedagogik och dessutom är den rolig! Kan det bli bättre?

Lördagen den 17 september 2011 släpptes den med buller och bång då vi ordnade Barnens Dag i Olofström! Cirka femhundra personer kom för att lyssna på sagostund, titta på Kenneth-teater, göra ansiktsmålning, måla på klotterplanket, få en godispåse i fiskedammen, få naglarna målade, få en Kenneth-ballong med sig hem och mycket mer.

Slutsåld…  :)


Utdrag ur Kenneth Sverige

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Kenneth letar platser i NordenKenneth letar platser i Norden

Kenneth börjar sin resa i Olofström i Blekinge precis som förra gången. Denna gången får alla följa med på resan. Så Kenneth, Annie, musen, clownen och tant Hulda sätter sig på bussen och tar sig ut i våra grannländer. Första stoppet är såklart rockfestivalen i Norje Boke då vi ändå passerar detta på vägen. Sen bär det iväg och vi landar i alla våra fem norden-länder innan vi är tillbaka i Olofström igen.

Boken lär oss denna gång att leta ord i texten. Hamnar man i exempelvis Köpenhamn ska man leta upp just detta namn i texten. Man får även lära sig geografin och lite om vad man kan hitta på i våra grannländer.

Pris 40 kr/styck. Tre stycken 100 kronor (välj mellan Norden och Europa).


Utdrag ur Kenneth Norden

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Kenneth säger hej till Europa

Kenneth säger hej till Europa

Denna gång ger sig gänget ut i Europa. De börjar som vanligt hemma hos Annie i Olofström och tar sig sedan via Stockholm över till öststaterna och vidare ner söderöver. I en gondol i Italien sitter Dogge Doggelito och väntar på dem och hänger med dem på deras fortsatta resa. Han får följa med kors och tvärs och släpps inte av förrän han ska åter till Stockholm och gänget vänder näsan mot Blekinge.

Även denna bok är skriven på rim och i varje land får man lära sig hur man säger hej på de olika språken.


Pris 40 kr/styck! Tre stycken 100 kronor (välj mellan Norden och Europa).


Utdrag ur Kenneth Europa

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Snälla gör en manual så att jag förstår mig på digSnälla! Gör en manual så att jag förstår mig på dig!

Manualen är en bok till våra kära män som kanske kan behöva en sådan. Den baseras på verkliga händelser ur livet. Den skapades efter att jag fått höra ”Ja, men gör en manual för fasen då så att jag vet hur jag ska bete mig!”

Snacka om att ta en man på orden! Det gjorde jag alltså och nu finns den här. Boken som ska göra hela världens kvinnor lyckliga :)

Pris 20 kr styck! 3 stycken 50 kr!